A Richmond Vale Academy, egy önkéntesképző iskola a Karib szigeteken, St Vincenten, ahol a Humana People to People nevű szervezettel együttműködve küldünk önkénteseket Latin Amerikába (Ecuador, Brazília és Belize).
Jelentkezési feltételek: 18 életév, nagy munkabíró képesség, rugalmasság, kalandvágy és küzdőszellem, legyen a szíved a jó helyen .
Tandíj köteles! Szakmai ismeret nem szükséges, de nagy előny Nyelvtudás nem feltétel, de egy minimális angol nyelvtudás megkönnyíti a kezdeteket. A Karib szigetek a magyarok körében nagyon népszerű hely, ezért majdnem mindig van itt 1-2 magyar, aki segíteni tud fordítás terén, illetve nyelvtanulásban is.
A tevékenységünk elég széleskörű:
I. Környezetvédelem biofarm, parttisztítás, tanácsadás a helyieknek, megújuló energiaforrások alkalmazása, terjesztése, génmanipulált élelmiszerek elleni kampány,Tanulás (globális problémák, klímaváltozás, St Vincent szigetén a fenntartható fejlődés gyakorlati kivitelezése, innovációs (szigorúan környezetbarát) beruházások támogatása, Humana People to People története, tevékenysége, globalizáció, 3. világ problémái, az idáig vezető út története, nyelv) Napi 1-2 óra kerti munka a biofarmon

II. Szegénység elleni küzdelem: helyi lehetőségek és nyersanyagok felkutatása, ismeretterjesztés a helyieknek Jövedelemgeneráló tevékenységek terjesztése, tanítása, oktatás (szervezése, tanácsadás, kulturális rendezvények szervezése, helyi lakosság bevonása a tevékenységeinkbe Nyelvoktatás, Egészségügyi állapot kutatása, tanácsadás (higiénia, születésszabályozás, egészséges táplálkozás és életmód), Gyermekvédelem, Járvány elleni küzdelem (trópusi betegségek és Aids), Adománygyűjtés... Esti foglalkozások (dokumentumfilmek, kulturális programok, beszélgetések, játékok) A napi rutin, a foglalkozások a tanórák barátságos, vidám hangulatban zajlanak.

 

 

Ha érdekesnek tarja Hírlevelünket, kérjük küldje tovább ismerőseinek!


Hirdessen Ön is az Országos Bazár Hírlevelével, akár 50.000 email címre.

További információ: www.orszagosbazar.hu Hírlevél.